Acties

MaxWood Hout

Het hout van MaxWood kenmerkt zich door de uitzonderlijke kwaliteit. Hierbij onderscheiden wij ons met kop en schouders. Ons hout is er in vele verschillende soorten voor specifieke doeleinden. We maken onderscheid in balken en latten, steigerhout, raam- en kozijnhout, tuinhout, gevelhout en aftimmerhout. Vurenhout is in ons land de meeste gebruikte (naald)houtsoort en het is dan ook logisch dat we hier een erg breed assortiment in voeren. Het wordt verwerkt in de meest uiteenlopende constructies. Van daken & gevels, vloeren, verpakkingen tot aan de meest vergaande renovaties. Met zo veel keus en toepassingen is houtspecialist die mee kan denken, begeleiden en adviseren geen overbodige luxe. Bij MaxWood bent u dan ook zeer zeker aan het juiste adres!

Balken & Latten

MaxWood heeft een uitgebreid assortiment in balken & latten. Geschaafd Vurenhout, Vurenhout geschaafd geploegd (velling en kraal), Vurenhout ruw en Meranti. We hebben het in verschillende afmetingen.

Vurenhout:

In ons land is Vurenhout (of Vuren) de meest gebruikte houtsoort. Het is het hout van de fijnspar. Vurenhout kenmerkt zich door de relatief gemakkelijke manier van verwerken. Vurenhout is een fijne houtsoort om te impregneren, verven, beitsen of aflakken. Vurenhout wordt in de bouw veel gebruikt en is bijzonder goed geschikt voor binnenkozijnen, stijl- en regelwerk, timmerwerk en kapconstructies.

Meranti:

Meranti is een zeer populaire houtsoort in de woning- en utiliteitsbouw. Het heeft zeer goede eigenschappen en wordt daarom veel gebruikt voor geveltimmerwerk. Meranti is duurzaam en het is heel fijn om te bewerken en verwerken. Meranti is erg geschikt voor ramen, deuren, kozijnen, plinten, lijstwerk, glaslatten en gevelbekleding. Meranti is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en bovendien is de houtsoort relatief goedkoop in verhouding tot andere hardhoutsoorten.

Steigerhout

Steigerhout is erg populair voor het maken van verschillende meubels, bloembakken en aftimmeringen. Het wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten. Steigerhout heeft een eigentijds uiterlijk en is makkelijk verwerkbaar.

Steigerhout is er in verschillende soorten:

  • Vuren ruw; onbehandeld en hierdoor geschikt voor vele toepassingen en afwerkingen.
  • Gedroogd; geschikt voor binnen toepassingen, doordat het door de droging minder zal werken.
  • Vintage (gedroogd); heeft een lichtgrijze kleur, dat er geborsteld is aangebracht
  • Grey Wash; een gedroogd steigerhout dat voorzien is van een grijze kleur en hierdoor minder kans heeft op schimmelvorming.
  • Gebruikt steigerhout; met een “doorleefde” uitstraling. Iedere plank is uniek, doordat alle planken gebruikt zijn.
  • Topgold; voorzien van een scafplaat. Deze scafplaat zorg ervoor dat de planken niet kunnen  scheuren aan de kopse kant.

Steigerhout is verkrijgbaar in een lengte van 5000 mm en met afmeting 32 x 200 mm. U hoeft steigerhout niet meer te behandelen. Desgewenst kunt u het wel beitsen in de door u gewenste kleur.

Raam- en kozijnhout

Voor het afwerken van houten kozijnen is raam & kozijnhout uitermate geschikt. MaxWood heeft een assortiment met gegronde en ongegronde houtprofielen. U kunt kiezen voor een gegrond houtprofiel indien u nog gaat schilderen. U kunt hierdoor na montage de houtprofielen meteen overschilderen.

Raam- en kozijnhout is verkrijgbaar in verschillende soorten, die worden aangeduid met de letters a, b, c en d. Profiel a; wordt als stijl- of bovendorpel gebruikt. Profiel b; wordt gebruikt als tussenstijl aan de zijkant. Profiel c; wordt gebruikt als onderdorpel. Profiel d; wordt gebruikt als tussendorpel (wordt vaak gezien bij een bovenlicht).

Tuinhout

MaxWood is ook dé specialist als het gaat om tuinhout. Tuinhout hebben we in verschillende soorten, met ieder geheel eigen kenmerken. In uw tuin zal een heerlijke sfeer gecreëerd worden met een zeer natuurlijke uitstraling.

Geïmpregneerd hout:

De levensduur van vurenhout wordt verlengd tot 5-10 jaar doordat het hout onder druk is geïmpregneerd. Het geïmpregneerde vurenhout is lichtgroen van kleur, maar zal vergrijzen in de loop van de jaren. Het hout is gemakkelijk te verwerken en te schroeven. MaxWood heeft een breed assortiment geïmpregneerd vurenhout: tuinschermen, tuindeuren, terrassen, pergola’s en vlonders.

Hardhout:

Het hardhouten tuinhout van MaxWood heeft een donkere kleur, maar zal in de loop van de jaren vergrijzen. Het heeft een levensduur van 15-25 jaar. Het hardhout is zeer geschikt voor het maken van tuinschermen, vlonders en schuttingen. MaxWood heeft dan ook een ruim aanbod in hardhouten planken. Daarnaast heeft MaxWood ook een breed assortiment in hardhouten vlonders, terrassen, tuinschermen, tuindeuren en pergola’s. Hardhoud is geschikt voor het contact met grond en water.

Douglas tuinhout:

Douglas tuinhout is een zeer sterke houtsoort. Douglas hout is oranje van kleur, maar zal vergrijzen in de loop van de jaren. Onbehandeld is de levenduur 5-10 jaar, behandeld is de levensduur 10-15 jaar. MaxWood heeft Douglas hout in grote afmetingen, zodat het uitermate geschikt is voor dragende constructies. Douglas hout is ook zeer geschikt voor het maken van tuinmeubelen, terrasoverkappingen en gevelbekleding voor berging of schuur.

Eikenhout:

Tuinhout van eik is te herkennen aan de vlamtekeningen in het hout. Het is licht van kleur en heeft een karakteristiek uiterlijk. Tuinhout van eiken is makkelijk te verwerken, is sterk en daardoor zeer geschikt voor steunbalken, tuinhuizen, gevelbekleding, terrasoverkappingen en pergola’s

Gevelhout

MaxWood heeft gevelhout in meerdere modellen. Vaak wordt een rabatdeel van geschaafd hout gebruikt.

Western Red Cedar is ook uitermate geschikt als stroken voor op uw gevel, als boeideel of bekleding van dakgoten. Western Red Cedar heeft een levensduur van 15-25 jaar.

Zwarte planken zijn ook een heel mooi product om te gebruiken als gevelbekleding. De zwarte planken hebben een robuust uiterlijk en hebben een levensduur van 10-25 jaar door de behandeling die ze ondergaan.

MaxWood heeft ook diverse alternatieven voor houten gevelbekleding. Populair hiervoor zijn Trespa, Multiplex en Rockpanel. Heeft u liever geen onderhoud, dan zijn bijvoorbeeld Protex, Eternit en Keralit ook een hele goede optie.

Aftimmerhout

MaxWood heeft aftimmerhout in verschilleden houtsoorten; grenen, beuken, hardhout, merantie en mdf. Voor iedere klus een passende houtsoort of afwerking. Aftimmerhout gebruikt u om uw plafond of wand keurig en netjes af te werken. Zorgen dat verbindingen niet zichtbaar zijn of zorgen voor een mooie overgang tussen de muur en het plafond.

Aftimmerhout is gemakkelijk op maat te maken, te verwerken en te bevestigen. Zagen met een handzaag of afkortzaag, licht opschuren met schuurpapier en vervolgens bevestigen met nagels (plinten) of montagelijm.

De Kwaliteit van MaxWood

Het naaldhout van MaxWood komt voornamelijk uit bossen, die op verantwoorde wijze beheerd worden. Deze bossen bevinden zich voor het grootste deel in Noord- en Midden-Europa en worden geëxploiteerd op basis van een bosbeheerplan. Ook het hout dat wij importeren komt voornamelijk uit bossen die op een verantwoorde manier beheerd worden. Ons hardhout en naaldhout wordt dan ook geleverd met een FSC (Forest Stewardhip Council) of een PEFC (Program for Edorsement of Forest Certification) milieucertificaat.

De kwaliteit van diverse houtsoorten is vastgelegd in de KVH (kwaliteitseisen voor hout). Bij dit hout wordt gekeken naar belangrijke kwaliteitsaspecten; kwasten, scheuren en vervormingen. Er worden daarnaast eisen gesteld aan specifieke toepassingen zoals gevelbekleding, vloerdelen, kozijnen, weg- en waterbouw.

Grenen, vuren en lariks worden ingedeeld in de categorieën A, B, C, en D. Dit is vastgelegd is de Kwaliteitseisen voor hout (KVH 2010) volgens NEN 5466.

Voor KOMO-gecertificeerde kozijnen en ramen (hardhout) zijn er normen vastgelegd in Keuringsvoorschriften van timmerwerken (KVT).

MaxWood is dé specialist op het gebied van hout. Onze medewerkers kunnen u dan ook perfect adviseren over de verschilleden soorten hout, de diverse toepassingen en de bewerking hiervan.