MaxWood Hout

Het hout van MaxWood kenmerkt zich door de uitzonderlijke kwaliteit omdat wij alleen maar werken met zagerijen en leveranciers die voldoen aan onze maximale kwaliteitsnorm.  Hierbij onderscheiden wij ons met kop en schouders.  Ons hout is er in vele verschillende soorten voor specifieke doeleinden.  We maken onderscheid in daktimmer, timmerhout, stammen, tuinhout, gevelhout en tal van bewerkingen.  De toepassingen zijn van de meest uitlopende constructies.  Van daken & gevels, vloeren, terrassen, verpakkingen tot aan de meest vergaande renovaties.  Met zo veel keuze en toepassingen is Maxwood dé houtspecialist die mee kan denken, begeleiden en adviseren … geen overbodige luxe.  Bij MaxWood bent u dan ook zeer zeker aan het juiste adres!

Daktimmer

MaxWood heeft een uitgebreid assortiment in balken & latten, geschaafd of niet, gedrenkt of onbehandeld.

Wij hebben een ruime keuze aan soorten :

Euro Douglas

Wij hebben de beste kwaliteiten Euro Douglas op stock in verschillende afmetingen.  Deze kunnen verzaagd, geschaafd en gedrenkt worden.

Panlatten en tengellatten

De panlatten zijn geschaafd, gedrenkt of geïmpregneerd.  De tengellatten zijn geschaafd en geïmpregneerd.

Epicea

(op bestelling)

Canadese Oregon

(op bestelling)

Onderdakplanken Biplex

(op bestelling – zie plaatmateriaal)

Stormplanken

(op bestelling)

Timmerhout

Maxwood heeft een uitgebreid assortiment van timmerhout op stock.  Deze planken kunnen verzaagd, geschaafd en bewerkt worden.

Volgende soorten zijn verkrijgbaar :

SLS

Balken in verschillende afmetingen.

RNG

Balken en vloerplanken in verschillende maten.

Ruwhout

Dit pas gezaagd ruw hout is verkrijgbaar in tal van afmetingen, zowel in planken als balken voor uw toepassingen in bekisting en bruut timmerwerk.

Yellow Pine

Op bestelling

Lariks

Op bestelling

Eik

Op bestelling

Padouk

Balken en planchetten in verschillende afmetingen.

Azobe

Balken in verschillende afmetingen.

Ruwe azobe ook op stock in de tuinhoutafdeling.

Stammen

Stammen zijn verkrijgbaar op bestelling.  Wij hebben volgende houtsoorten :

Afzelia

Padouk

Afromosia

Eik

Beuk

Azobe

Tuinhout

MaxWood is ook dé specialist als het gaat om tuinhout. Tuinhout hebben we in verschillende soorten, met ieder geheel eigen kenmerken. In uw tuin zal een heerlijke sfeer gecreëerd worden met een zeer natuurlijke uitstraling.

Geïmpregneerd hout:

De levensduur van vurenhout wordt verlengd tot 5-10 jaar doordat het hout onder druk is geïmpregneerd. Het geïmpregneerde vurenhout is lichtgroen van kleur, maar zal vergrijzen in de loop van de jaren. Het hout is gemakkelijk te verwerken en te schroeven. MaxWood heeft een breed assortiment geïmpregneerd vurenhout: tuinschermen, tuindeuren, terrassen, pergola’s en vlonders.

Hardhout:

Het hardhouten tuinhout van MaxWood heeft een donkere kleur, maar zal in de loop van de jaren vergrijzen. Het heeft een levensduur van 15-25 jaar. Het hardhout is zeer geschikt voor het maken van tuinschermen, vlonders en schuttingen. MaxWood heeft dan ook een ruim aanbod in hardhouten planken. Daarnaast heeft MaxWood ook een breed assortiment in hardhouten vlonders, terrassen, tuinschermen, tuindeuren en pergola’s. Hardhoud is geschikt voor het contact met grond en water.

Douglas tuinhout:

Douglas tuinhout is een zeer sterke houtsoort. Douglas hout is oranje van kleur, maar zal vergrijzen in de loop van de jaren. Onbehandeld is de levenduur 5-10 jaar, behandeld is de levensduur 10-15 jaar. MaxWood heeft Douglas hout in grote afmetingen, zodat het uitermate geschikt is voor dragende constructies. Douglas hout is ook zeer geschikt voor het maken van tuinmeubelen, terrasoverkappingen en gevelbekleding voor berging of schuur.

Eikenhout:

Tuinhout van eiken is te herkennen aan de vlamtekeningen in het hout. Het is licht van kleur en heeft een karakteristiek uiterlijk. Tuinhout van eiken is makkelijk te verwerken, is sterk en daardoor zeer geschikt voor steunbalken, tuinhuizen, gevelbekleding, terrasoverkappingen en pergola’s

Behandelingen

Bij Maxwood kan u, in functie van de bestelling, uw hout laten verzagen, schaven en drenken.

Richt u hiervoor met al uw vragen aan één van onze gespecialiseerde verkopers, zijn zullen u graag adviseren en antwoorden op uw vragen.

Gevelhout

zie TUIN > gevelhout